top of page

Tradicija osmice sega že v leto 1740. V času osmice, ki se je dogodila enkrat v letu in je trajala osem dni, so lahko kmetje prodajali svoj višek doma pridelanih izdelkov. Tradicija se ohranja še dandanes. Zato boste v času osmice ob cestah zagledali simbolične šopke bršljana, ki vas vabijo na kozarček domačega vina.

Tudi naša kmetija se te tradicije pridno drži že vrsto let. Vrata naše osmice smo prvič odprli leta 1993. Zelo smo ponosni in veseli, da nas vsako leto pridejo obiskati tako domačini, gostje s celotne Slovenije, kot tudi turisti in vsi tisti, ki uživate v domači hrani in dobri kapljici vina.

 

Vrata naše osmice odpremo vsako leto v času martinovanja, ter traja celih 10 dni!

Na osmici nudimo: 
Hladne jedi: domači narezek (pršut, sir panceta, suhe klobase, oljke, vložene melanzane, bakala, domač kruh iz krušne peči)

Tople jedi: ombolo na žaru (svinjska prata brez kosti), pečenice, dušeno zelje, tenstan krompir, pečen pršut na oljčnem olju in vinu, bobiči (enolončnica iz koruze).

Sladice: potica, hroštoli, prijatli, jabolčni zavitek

bottom of page